Ljeto i stručna praksa

Uobičajeno ljeto srednjoškolaca uglavnom vidimo kao vrijeme zabave, druženja i izlazaka, daleko od razmišljanja o knjigama i učenju. Učenici strukovnih škola u ovakav raspored ipak ugrađuju i odrađivanje stručne prakse kao dio svog školovanja. Tako je bilo i s našim učenicima Obrtničke škole Koprivnica i Strukovne škole Đurđevac.

 

Praksa 3

 

I dok se ostali zbog toga mogu hvatati za glavu, obavljanje stručne prakse istovremeno je zabavno, korisno i važno.

Ona učenicima daje priliku da vide kako stvari zapravo funkcioniraju, koliko se ono naučeno u učionici poklapa s praktičnim radom, ukratko, povezuje teoriju s praktičnim dijelom. Također, daje im uvid u buduće zanimanje za koje se školuju i kako će jednoga dana izgledati njihov posao i radni dan.

Još jedna bitna stavka pohađanja stručne prakse je mentorstvo, blizina osoba koje u svakom trenu mogu odgovoriti na sva učenička pitanja i prenijeti svoje znanje na učenicima jasan i blizak način.

 

Praksa 2

 

Svi učenici trogodišnjih programa iz područja elektrotehnike i računalstva u obje naše škole odradili su praksu, dio u praktikumu kroz vježbe, a dio kod poslodavaca s kojima su škole dogovorile suradnju. Riječ je o raznim kompanijama, od malog obrta do velike tvornice, koji savršeno prikazuju širok raspon primjene znanja i mogućnosti zapošljavanja s našim strukovnim programima.

 

Praksa 1

 

I učenici četverogodišnjih programa imali su priliku odraditi stručnu praksu, u nešto manjem fondu sati ili kao fakultativni sadržaj.

Tako je i ovo ljeto svim učenicima bilo prilika za pogled u budućnost koju stvaraju.

 

LOGO cekom2 768x259 1 300x101

CEKOM slika 1 300x105

Pin It

Obrtnička škola Koprivnica
Strukovna škola Đurđevac
Koprivničko - križevačka županija
PORA
Koristimo kolačiće
Kolačiće koristimo za prilagođavanje sadržaja i oglasa, za pružanje značajki društvenih medija i za analizu prometa.