Najava predavanja „Mračna strana IoT“ (Interneta stvari) i „Vodik kao izvor energije“

S velikim zadovoljstvom najavljujemo dva zanimljiva predavanja suvremene tematike koje je Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji organizirao i namijenio široj javnosti, a oba pod vodstvom doc.dr.sc Drage Cmuka, EMBA, osnivača i partnera u Mazars Digital, vodećoj regionalnoj tvrtki za izradu strategija digitalne transformacije (DX).

 

DSCF9927 2

 

Prvo predavanje vrlo intrigantnog naslova, Mračna strana IoT održati će se 1.09.2023. u 11:00 sati u prostoru Strukovne škole Đurđevac, a sam predavač ga ovako najavljuje:

„U digitalnom dobu „stvari“ su fuj - bitno je jedino iskustvo. Osim kad stvari izgubimo. Tada iskustvo postaje  negativno – i to obično nije zabavno. Kako ne izgubiti kontrolu nad „stvarima“ ni korak sa novim tehnologijama u području IoT (interneta stvari) saznajte na predavanju. Pozvani su svi, mi digitalci  tretiramo i žene i muškarce jednako: kao objekte. 😉“

Drugo predavanje održat će se prvog dana nove školske godine, 04.09.2023., u prostoru Obrtničke škole Koprivnica, nakon nastave i svečanog otvorenja Centra kompetentnosti u Koprivničko – križevačkoj županiji.

Naslov ovog predavanja je Vodik kao izvor energije, a evo kako ga opisuje doc.dr.sc Drago Cmuk

„Dame i gospodo,

Jeste li spremni za neobičan izlet u svijet održive energije? Dok se obnovljivi izvori energije (OIE) i električna vozila (EV) često glorificiraju kao rješenje svih problema klimatskih promjena, vrijeme je za  razbijenije određenih napuhanih očekivanja.

U ovom intrigantnom predavanju, istražit ćemo snagu vodika, tihe zvijezde u usponu, te otkriti najnovija postignuća koja obećavaju promijeniti način na koji se nosimo s klimatskim izazovima.

Pridružite nam se dok lutamo kroz zamršeni labirint energetskih rješenja i istražujemo kako se vodik pozicionira kao moćni igrač u borbi protiv najvećih izazova današnjica. Vrijeme je da protresemo mediokritete i istražimo nove horizonte u potrazi za održivom budućnošću. Ne propustite ovu inženjersku misaonu avanturu!“

Nakon predavanja, održat će se i prateća radionica pod vodstvom Saše Seretina, nastavnika Obrtničke škole Koprivnica.

Sigurni smo da će ove obje teme i stručnost predavača privući veliki broj učenika i gostiju.

Više o predavaču:

Doc.dr.sc Drago Cmuk  pomaže tvrtkama u strateškoj transformaciji i stvaranju konkurentske prednosti korištenjem vodećih digitalnih platformi i tehnologija. Napravio je međunarodni, dvostruki doktorat u području Elektronike i ICT-a na UniSannio u Italiji i na FER-u u Zagrebu te Executive MBA na poslovnoj školi Cotrugli. Mazars, kao međunarodno partnerstvo za savjetovanje u području financija, revizije i tehnologija u poslovanju djeluje u više od 98 zemalja i jedno je od 5 najvećih u regiji. Radio je na FER-u i UniSannio u Italiji, a potom u industriji vodio razvoj, proizvodnju i implementaciju softverskih i hardverskih rješenja u području interneta stvari (IoT). Kroz istaknute projekte u javnom i industrijskom sektoru, donosio je inovacije i digitalnu transformaciju tvrtkama, industriji i velikim organizacijama, a danas kontinuirano sa timom eksperata savjetuje i vodi desetke vodećih regionalnih tvrtki na njihovom digitalnom putovanju. Predaje na Algebrinom eLeadership programu u sklopu mini MBA 4. Industrijska revolucija (IoT i digitalne platforme), prepoznati je autor i pozvani predavač na školama, fakultetima i brojnim konferencijama. Svom poslu, a ne sebi, pristupa vrlo ozbiljno.

 

 

LOGO cekom2 768x259 1 300x101

CEKOM slika 1 300x105

Pin It

Obrtnička škola Koprivnica
Strukovna škola Đurđevac
Koprivničko - križevačka županija
PORA
Koristimo kolačiće
Kolačiće koristimo za prilagođavanje sadržaja i oglasa, za pružanje značajki društvenih medija i za analizu prometa.