Nove generacije, nova zanimanja

Učenici, posebno oni koji kreću u prve razrede odabranih srednjih škola,  s uzbuđenjem očekuju početak nove školske godine koja počinje 04.09.2023.

 

              elektromehanicar 1     Strukovna škola Đurđevac CNC operater

 

Obje škole u sklopu Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji upisale su 339 novih učenika u ukupno 36 obrazovnih programa.

Najveće zanimanje i ove godine, učenici su pokazali za zanimanja iz područja elektrotehnike i računalstva. Rezultat je to velikih ulaganja u razvoj suvremenog obrazovnog programa, educiranje nastavnika i moderno opremljene školske praktikume. Na taj način učenicima su ponuđeni zanimljivi, atraktivni i traženi programi koji odgovaraju na trenutne potrebe tržišta rada i omogućuju visoku zapošljivost odmah po završetku školovanja ili pak nastavak daljnjeg školovanja.

U Obrtničkoj školi Koprivnica tako je ove godine po prvi puta upisan četverogodišnji program Tehničar za elektroniku koji je uz Tehničara za računalstvo popunjen već na prvom upisnom roku.

 

              tehnicar za elektroniku 1     Strukovna škola Đurđevac Web dizajner

 

Tehničar za elektroniku radi na pripremi razvojne, tehnološke i operativne dokumentacije proizvodnje, ispitivanju elektroničkih komponenti i sklopova, montiranju i ispitivanju elektroničkih uređaja i opreme, njihovu posluživanju i održavanju, tehničko-administrativnim poslovima, izradbi elektroničkih sklopova i/ili uređaja te prodaji i promidžbi elektrotehničkih i elektroničkih proizvoda.

U Strukovnoj školi Đurđevac ove godine je uveden novi četverogodišnji program Web dizajner, koji je također popunjen na ljetnom upisnom roku, kao i Tehničar za mehatroniku.

Uz spomenute, učenici su pokazali veliki interes i za programe strojarstva, brodogradnje i metalurgije, te osobnih usluga, sve usklađene s potrebama tržišta rada.

 

            elektroinstalater 1      Strukovna škola Đurđevac Elektroničar mehaničar 1

 

Sigurni smo da je pred svima uzbudljivo razdoblje i želimo im sretnu i uspješnu godinu!

 

 

LOGO cekom2 768x259 1 300x101

CEKOM slika 1 300x105

Pin It

Obrtnička škola Koprivnica
Strukovna škola Đurđevac
Koprivničko - križevačka županija
PORA
Koristimo kolačiće
Kolačiće koristimo za prilagođavanje sadržaja i oglasa, za pružanje značajki društvenih medija i za analizu prometa.