Alati za pristupačnost

Posjeta poduzeću FESTO

U sklopu četvrtog studijskog putovanja organiziranog u sklopu projekta "Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu", nastavnici Obrtničke škole Koprivnica i Strukovne škole Đurđevac posjetili su poduzeće FESTO.

 

31

 

FESTO je osnovan 1925. godine u gradu Esslingen am Neckar kao obiteljsko poduzeće koje danas broji preko 20.800 zaposlenika diljem svijeta i dijeluje u 60 zemalja, a bavi se proizvodnjom didaktičke i profesionalne opreme iz područja automatizacije, elektropneumatike, elektrohidraulike, kao i opremom iz područja elektrotehnike i obnovljivih izvora energije.

 

1

 

Nastavnici su prvo posjetili FESTO smiješten u Esslingen am Neckar gdje je smješten dio za prezentaciju didaktičke opreme i centar za obuku, gdje im je prezentirana sva didaktička oprema koju poduzeće FESTO trenutno proizvodi za škole, fakultete i ostale tvrtke.

 

     12    29

 

Nakon prezentacije didaktičke opreme, nastavnici su otišli do FESTO tvornice smještene u Ostfildernu gdje su upoznati sa proizvodnjom didaktičke opreme te profesionalne opreme koja se koristi u privredi.

 

37

 

Treba napomenuti da se tvornica proteže na čak 66.000 m2 prostora i zapošljava 1200 radnika.

Nastavnici su također razgovarali sa predstavnicima poduzeća o mogućoj budućoj suradnji kroz Europske projekte, te nabavi nove i modernije opreme za potrebe svake škole.

 

LOGO cekom2 768x259 1 300x101

CEKOM slika 1 300x105

 

 

 

Pin It

Obrtnička škola Koprivnica
Strukovna škola Đurđevac
Koprivničko - križevačka županija
PORA