Alati za pristupačnost

Nastavnici posjetili Dualnu Akademiu u Bratislavi

U vremenu od 28. rujna 2023. do 30. rujna 2023. nastavnici Obrtničke škole Koprivnica i Strukovne škole Đurđevac bili su u posjetu Dualnoj Akademiji u Bratislavi. Posjeta je dio studijskih putovanja u sklopu projekta "Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu", UP.03.3.1.04.0002.

 

2

 

Dualna Akademija obrazovna je ustanova za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih koja radi po dualnom sustavu obrazovanja. Na samom početku obilaska škole i praktikuma, prisutnima se obratila ravnateljica škole gospođa Anna Špačekova koja im je zaželjela dobrodošlicu i ugodan boravak u školi.

 

3

 

Nakon ravnateljice, nastavnicima se obratila projektna menađerica škole gospođa Nora Belousovova koja je ujedno održala kratku prezentaciju o školi, načinu obrazovanja, suradnji škole i gospodarskih objekata te projektima koje škola provodi.

 

4

 

Nakon kratke prezentacije, nastavnici obiju škola u pratnji gospođe Nore, obišli su učionice u kojima se održava teorijska nastava, te praktikume i laboratorije gdje učenici odrađuju praktičnu nastavu iz područja elektrotehnike, računalstva i strojarstva.

 

    7  20

 

Napomenimo kako Dualna Akademija usko surađuje sa koncernom Volkswagen, te svi učenici i polaznici škole većinu praktične nastave odrađuju u tvornici automobila koja se nalazi odmah uz samu školu.

Volkswagen ujedno financira školu na način da su školu opremili sa robotskim rukama koje se koriste u samoj tvornici, te automobilima na kojima učenici uče kako iste servisirati i popraviti kvarove.

 

    11  29

 

LOGO cekom2 768x259 1 300x101

CEKOM slika 1 300x105

 

Galeriju slika možete pogledati u nastavku:

 

 

 

 

 

Pin It

Obrtnička škola Koprivnica
Strukovna škola Đurđevac
Koprivničko - križevačka županija
PORA